Nog één keer genieten van de Leurse najaarskermis

ETTEN-LEUR – Zeventien attracties gaan dinsdag alles geven op de laatste Leurse kermisdag van dit jaar. Bezoekers en kermisexploitanten van de najaarskermis op Etten-Leur Noord genieten nog één keer van ouderwets dorpsvermaak.

Voedselkraampjes, kans en behendigheid en attracties van klein en groot vermaak; alle soorten trekpleisters zijn aanwezig op het Van Bergenplein in Etten-Leur.

De kermis is dinsdag open van 15.00 uur tot middernacht. Dinsdagavond is er een loterij met prijzen van de ‘Grote Kermisloterij’ en een optreden van plaatselijke zanger Yoeri L’Abée bij cafetaria ‘t Pleintje. Loten zijn nog steeds te koop bij attracties tot 19.30 uur.

Bezoekers en kermisexploitanten vertellen

Kermisexploitant mevrouw Groninger (74) staat al veertig jaar op de Leurse najaarskermis. ,,Ik sta met mijn attractie alleen op de najaarskermis in Etten-Leur. Eerst stond ik hier met botsauto’s en nu met een draaimolen. De kermis wordt hier altijd netjes verzorgd. Je voelt op deze kermis echt een band met de mensen. Sommige bezoekers kan ik wel knuffelen.”

Nog volop plezier op Van Bergenplein. De suikerspin blijft een hit.
Nog volop plezier op Van Bergenplein. De suikerspin blijft een hit. 
© Gerard van Offeren

Maar wat is een Leurse kermis zonder de Cake Walk van Chris Reemer? Zijn familiebedrijf staat hier al honderd jaar. Remer: ,,Het zijn goede kermisdagen geweest. Afgelopen weekend had de kermis geluk met het goede weer. Vandaag verwacht ik veel mensen voor de loting en het optreden. Er wordt veel goeds voorspeld op de laatste kermisdag.”

Bezoekers Suzanne Sanders (50) en haar zoontje Willem (12) uit Princenhage zijn voor de eerste keer op de Leurse kermis. Suzanne: ,,Wij gaan veel kermissen af in Nederland. Hij mocht vandaag kiezen tussen de kermis op Prinsenbeek of Etten-Leur. Je merkt aan alles hier dat de attracties Amazone Rupsbaan en American Wipp in trek zijn bij de mensen. Het is een hele fijne kermis.”

Geef een reactie