Zondag 27 maart 2011

Zonder de inbreng van kinderattracties is een kermis natuurlijk niet compleet.
KermisEtten-Leur.nl besteed daarom buiten het spectaculaire grootvermaak ook aandacht aan de behendigheidssspelen, de consumptieve zaken maar uiteraard ook aan het kindervermaak.
Op deze pagina is een uitgebreid en duidelijk overzicht te vinden van circa 30 kinderattracties die de afgelopen 20 jaar op de Etten-Leurse kermis te bewonderen waren.
Van Carrousel tot Vliegtuigmolen en van Pony's tot Duin Buggy's, het komt allemaal aan bod in de vorm van tekst- en fotomateriaal.

Buiten de vaste waarden zoal de Draaimolen van Regter en de Duin Buggy's van Lutjens is er elk jaar wel nieuw vermaak te vinden. We spreken dan over ongeveer drie wisselzaken per jaar voor de kleine kermisbezoekertjes onder ons. Editie 2011 kent maarliefst vier nieuwe kinderzaken. Het zijn attracties in de categorie├źn; Carrousel, Overige zaken en Familie Achtbaan.

 

 

Buwalda's in thema uitgevoerde Happy Family Coaster in 2004.
Een jaar later kreeg deze de naam 'Fantasy Apple' en stond toen nog twee maal op de Zomerkermis.

 

 

 

Op onderstaande foto zien we de Draaimolen van Regter in 2000 in de Oude Bredaseweg.
In de jaren '90 stond dit exemplaar steevast op de Markt.

 

 

Naast de Familie-Achtbaan stond in 2004 Buwalda ook met een geinig en kleurrijk Zweefmolentje op de parkeerplaats tegen het Oderkerkpark opgesteld.

 

 

Een van de mooiere Vliegtuigmolens van ons land is toch wel deze 'Mini' Jet' van exploitant vd Laan. Een keurig afgewerkte molen met schilden voor de verlichting en een forse kassa maken het geheel compleet.

 

 

Haast niet meer weg te denken zijn deze Mini Cars waar de kinderen zelf de wagentjes kunnen besturen.
Op onderstaande foto zien we de Mini Cars van vd Vorst op het voorplein van de Cultureel Centrum De Nobelaer.

 

 

Vanaf 2005 was er sprake van meer inbreng wat betreft het kindervermaak middels o.a deze moderne Bootjesmolen genaamd 'Captain Hook's Droomreis.

 

 

Ook in de jaren '90 waren er fraaie kinderattracties te vinden zoals deze Carrousel 'Wonder World' van Talens Amusement.

 

 

We sluiten dit verslag af met een attractie die onmisbaar is op de kermis in Etten-Leur. Deze Duin Buggy's van Lutjens uit het Limburgse Esloo staan al meer dan 25 jaar op de Zomerkermis en heeft al vele locaties gekend zoals het Veemarktplein, Dreef, Markt, Oude Bredaseweg en het Raadhuisplein. Vrijwel iedere kermisbezoeker heeft wel eens een ritje gemaakt in deze tot in detail afgewerkte autobaan waar vaste medewerker Tony je kaartje op komt halen.
Dit jaar komt naar alle waarschijnlijkheid de attractie op een andere locatie te staan. Hopelijk kan ook daar net zoals op het Raadhuisplein het mooie front weer achter de attractie geplaats worden.