Woensdag 22 december 2010

De familie-attractie bij uitstek; dat is wat deze update te bieden heeft. De rijkverlichte molens met al haar bewegingen en booskijkende gondels zijn nog steeds populair in kermisland. We hebben het dan over de Polyp, ook wel Spin of Spider genoemd. Op de kermis in Etten-Leur treffen we dan ook regelmatig die attractie aan, al is het de laaste jaren wat minder. In de jaren '90 was de Polyp vaste prik en haast ondenkbaar. De Spider van Trompert-Kuyf spande de kroon en stond 5 jaar achtereenvolgend op de Ettense Markt, nabij de Moeierboom. In 1996 en 1998 stond er een soort gelijke attractie op exact dezelfde locatie te weten; de Jumbo Polyp en de Pandora. Dergelijke attracties nemen door hun vloeroppervlak een grote hoeveelheid ruimte in beslag. Mede door de reconstructie van het centrumplan was het niet mogelijk elk jaar een Polyp terug te laten keren.
In 2002 stond er een kleiner exemplaar opgesteld van exploitant Regter op de kop van de Oude Bredaseweg en in 2005 de in thema uitgevoerde Happy Spider van Hans Lutjens Jr. op het Voorplein van het toen nog Culturele Centrum 'De Nobelaer'.
Enkele jaren geleden heeft de Polyp van Regter nog eens in Etten-Leur gestaan. Dit was de plaatsvervanger van de High Swing Tower die niet tijdig gereed was. Pierre Swinkels tot slot heeft dit jaar de Summer Party Polyp gepresenteerd op de Markt nabij de Autoscooter en maakte er een ware show van.

Voor transport- en opbouwfoto's van deze attracties kunt u een kijkje nemen elders op de website onder 'Foto' en 'History' op de startpagina.