Zomerkermis Etten-Leur Centrum 2018

6 dagen kermisgedruis met ruim 65 topattracties!

 

Nog even en dan barst het kermisgedruis weer los in het Centrum van Etten-Leur. Van vrijdag 29 juni tot en met woensdag 4 juli zijn diverse straten en pleinen in het Centrum omgetoverd tot een waar pretpark en kan men zes dagen lang genieten van ruim 65 topattracties die in een aaneengesloten lint staan opgesteld op de volgende locaties; Raadhuisplein, Marktplein, Markt, Oude Bredaseweg, het parkeerterrein aan de Anna van Berchemlaan tegen het Oderkerkpark en het voorplein van de Nieuwe Nobelaer.
De Zomerkermis telt dit jaar maarliefst 10 nieuwe attracties, waarvan 4 in de categorie "grootvermaak", die nog nooit eerder in Etten-Leur te zien zijn geweest.
Wederom is er weer een uitgebreid randprogramma samengesteld met straattheater, kermismis, muzikaal entertainment, gehandicaptenmiddag en nog veel meer. De Zomerkermis in het Centrum is het grootste evenement van Etten-Leur. Meemaken, moedoen, erbij zijn!

 

Impressie Zomerkermis Etten-Leur Centrum 2017

 

Nieuw op de Etten-Leurse Zomerkermis

Ook dit jaar zijn er weer vele spectaculaire nieuwkomers te vinden. Een rondje kermisterrein te beginnen op het voorplein van de Nieuwe Nobelaer, een plein met wederom veel topvermaak bij elkaar waaronder het mega Fun House Heroes City XXL, welke met zijn 30 meter en 4 verdiepingen tot Nederlands grootste loopsensatie mag worden gerekend.
De grote Break Dance van Hoefnagels is ook weer van de partij. Slechts één exemplaar is reizend in Nederland. Kenmerkend is de grote achterwand welke de attractie nog impossanter maakt.
Niet te missen is ook de Booster Maxxx welke voor de tweede maal op de Etten-Leurse zomerkermis aanwezig is. Het betreft een heuse windmolen van zo'n 55 meter hoog voor de echte waaghalzen.

    

 

De inwendige mens komt dit jaar niets te kort tijdens de kermis. Zo zorgt de familie v. Hezik wederom voor inbreng in Etten-Leur.
Een Poffertjeskraam, Friet XXL, Schwenkgrill en groot terras vormen samen een heus Tirolerdorp waar het tijdens de kermis goed toeven is.
Een van Nederlands grootste topattracties zal ongetwijfeld de Sound Machine zijn, Deze gaat hier de nodige show stelen met zijn licht- rook, en geluidseffecten. Na jaren afwezigheid is er weer een reuzenrad present en wel een zeer fraai exemplaar namenlijk het 40 meter hoge Europarad.

    

    

In de Oude Bredaseweg zijn dit jaar wederom de gebruikelijke kans- en behendigheidsspelen te vinden en de consumptieve waren. Nieuw en opvallend is de impossante Mega Skeeball, een grote spelkraam waar men ballen moet rollen welke vervolgens in gaten met verschillende puntenwaarden terrecht moeten komen. Tevens staat hier een Vlooiencircus, een stukje nostalgie tussen het hedendaags vermaak.

 

 

Vanuit de Oude Bredaseweg valt ons oog al meteen op de populaire attractie Mad Mill van exploitant de Vries. Deze 'Sweeper' is op elke kermis een ware sensatie, een ware hit. Probeer niet te vallen wanneer de armen sneller en sneller rond zullen draaien.
Tevens staat hier Nederlands nieuwste spooksensatie opgesteld. Het betreft het grote spookhuis van de firma Sipkema. De Ghost Villa is een spookhuis waarbij de bezoekers in een gondel op 2 niveaus door een kasteel een parcours afleggen. De Ghost Villa is tot in detail afgewerkt en tot in de puntjes verzorgd.

     

 

Op de Markt, waar de kermisattracties van oudsher opgesteld staan, zijn de Autoscooters van Michel Swinkels weer aanwezig en ook de Grand Canyon familie achtbaan weer present.

    

De vaste gasten zoals Hans Lutjens met de Buggy's en de Cake Walk van Chris Reemer zijn uiteraard ook weer van de partij. Zij zijn inmiddels ondenkbaar op de kermis in Etten-Leur. Deze zijn op het Raadhuisplein te vinden, samen met Nederlands nieuwste en fraaiste schommelsensatie 'Show Time', van Frans van de Wiel, welke in het verleden met diverse attracties in Etten-Leur stond zoals de Crazy Dance.

    

De kermis in Etten-Leur editie 2018 is dus meemaken, meedoen en er bij zijn, een niet te missen evenement!