Zomerkermis Etten-Leur Centrum 2017

6 dagen kermisgedruis met ruim 65 topattracties!

 

Nog even en dan barst het kermisgedruis weer los in het Centrum van Etten-Leur. Van vrijdag 30 juni tot en met woensdag 5 juli zijn diverse straten en pleinen in het Centrum omgetoverd tot een waar pretpark en kan men zes dagen lang genieten van ruim 65 topattracties die in een aaneengesloten lint staan opgesteld op de volgende locaties; Raadhuisplein, Marktplein, Markt, Oude Bredaseweg, het parkeerterrein aan de Anna van Berchemlaan tegen het Oderkerkpark en het voorplein van de Nieuwe Nobelaer.
De Zomerkermis telt dit jaar maarliefst 10 nieuwe attracties, waarvan 4 in de categorie "grootvermaak", die nog nooit eerder in Etten-Leur te zien zijn geweest.
Wederom is er weer een uitgebreid randprogramma samengesteld met straattheater, kermismis, muzikaal entertainment, gehandicaptenmiddag en nog veel meer. De Zomerkermis in het Centrum is het grootste evenement van Etten-Leur. Meemaken, moedoen, erbij zijn!

 

Impressie Zomerkermis Etten-Leur Centrum 2016

 

Nieuw op de Etten-Leurse Zomerkermis

Ook dit jaar zijn er weer vele spectaculaire nieuwkomers te vinden. Een rondje kermisterrein te beginnen op het voorplein van de Nieuwe Nobelaer, een plein met wederom veel topvermaak bij elkaar waaronder het mega Fun House Fire Department, welke met zijn 30 meter en 3 verdiepingen tot Nederlands grootste loopsensatie mag worden gerekend.
Zelfs een heuse brandweerwagen is verwerkt in deze attractie vol met bewegende elementen.
De grote Break Dance van Hoefnagels is ook weer van de partij. Slechts één exemplaar is reizend in Nederland. Kenmerkend is de grote achterwand welke de attractie nog impossanter maakt.
Niet te missen is ook de Booster Maxxx welke voor de eerste maal op de Etten-Leurse zomerkermis aanwezig is. Het betreft een heuse windmolen van zo'n 55 meter hoog voor de echte waaghalzen.

    

 

De inwendige mens komt dit jaar niets te kort tijdens de kermis. Zo zorgt de familie v. Hezik voor nieuwe inbreng in Etten-Leur.
Een Poffertjeskraam, Friet XXL, Schwenkgrill en groot terras vormen samen een heus Tirolerdorp waar het tijdens de kermis goed toeven is.
De Air Race zal de bezoekers meer dan 50 meter hoog de lucht in laten schieten, Nederlands hoogste katapult. Tevens staat hier de Amazone Rupsbaan, waar tijdens de rit een kap over de gondels klapt, opgesteld voor het hele gezin.

    

    

 

In de Oude Bredaseweg zijn dit jaar ook diverse nieuwkomers te vinden. Nieuw voor 2017 op de Nederlandse kermissen
is de Lost Escape Adventure van firma de Haan. Een ware belevenis voor alle leeftijden. Wat de bezoekers hier allemaal te wachten staat laten we in het midden. Laat u verrassen en ga het beleven.
Op de kop van de Oude Bredaseweg treffen we een fonkelnieuw spiegelpaleis aan wat luistert naar de naam Rescue. Geheel in felle LED-verlichting en bonte kleuren, een niet te missen loopspektakel.
De Skeeball is na jaren weer present, een behendigheidsspel waar het de bedoeling is ballen te rollen die vervolgens in gaten met oplopende waarden terecht horen te komen. Een populair kermisspelletje wel te verstaan.
Hotdog Experience, een overheerlijk broodje Hotdog staat ook voor u klaar.
Uiteraard staat er in de Oude Bredaseweg het welbekende andere behendigheid en de consumptieve zaken.

    

    

 

Vanuit de Oude Bredaseweg valt ons oog al meteen op de 60 meter hoge Around the World. Deze attractie zal al van heinde en verre te zien zijn en zal centraal op het kermisterrein worden opgesteld; midden op het Marktplein. Deze blikvanger stond in 2012 vor het laatst in Etten-Leur.
Tevens staat hier Nederlands nieuwste spooksensatie opgesteld. Het betreft het grote spookhuis van de firma Lutjens. De Haunted Castle is een spookhuis waarbij de bezoekers in een gondel op 2 niveaus door een kasteel een parcours afleggen. De Haunted Castle is tot in detail uitgevoerd en tot in de puntjes verzorgd.

 

 

Op de Markt, waar de kermisattracties van oudsher opgesteld staan, zijn de Autoscooters van Michel Swinkels weer aanwezig.
De Snow Jet is na 2 jaar afwezigheid er weer bij.

    

    

De vaste gasten zoals Hans Lutjens met de Buggy's en de Cake Walk van Chris Reemer zijn uiteraard ook weer van de partij. Zij zijn inmiddels ondenkbaar op de kermis in Etten-Leur. Deze zijn op het Raadhuisplein te vinden, samen met Nederlands fraaiste schommelsensatie; Projekt 1.

    

De kermis in Etten-Leur editie 2017 is dus meemaken, meedoen en er bij zijn, een niet te missen evenement!